Model overlay

az elektromos hajtás új fejezete

Kiemelt ajánlat vállalkozások számára*
Akár 3 400 000 Ft árelőny | FIX 5,9 % kamat | Bruttó 1 000 000 FT értékű gyári kiegészítővel

2022. áprilisában lelepleztük első globálisan elérhető, tisztán akkumulátoros elektromos (BEV) modellünket. A vadonatúj Lexus RZ 450e a fejlett elektromos technológián keresztül testesíti meg a Lexus különleges formanyelvét és vezetési élményét.
„Az RZ-t azzal a céllal fejlesztettük ki, hogy olyan egyedi Lexus BEV modellt hozzunk létre, amely biztonságot, kiemelkedő minőséget és izgalmas vezetési élményt nyújt.” – Takashi Watanabe, a Lexus Electrified és a Lexus International főmérnöke

A VEZETÉS ÚJ FORMÁJA

Az RZ lenyűgöző teljesítménnyel rendelkezik a nagy precizitású nyomatékszabályozásának köszönhetően, míg az akkumulátor optimális elhelyezése révén ideális súlyeloszlással és azonnali reakcióképességgel bír. A koncepció a „The Natural” nevet viseli, és a DIRECT4 összkerékhajtási rendszeren alapul, amely a vezetés stílusnak és útviszonyoknak megfelelően szabályozza az első és a hátsó hajtást. Olyan vezetési élményt kínál, amelynek segítségével a jármű azonnal reagál a vezető akaratára, ezzel még magasabb szintre emelve a Lexus Driving Signature filozófiát.

KÉNYELEM ÉS KIFINOMULTSÁG

Az Omotenashi filozófia áthatja az RZ utasterét, amely minimalista, de mégis luxus élményt nyújt. A szélvédő alól induló formák egészen az ajtókig mutatnak, míg az alacsonyra húzott műszerfal tágas, letisztult benyomást kelt. A tiszta, modern és egyszerű felületek a textúrákra koncentrálnak. A hosszú tengelytáv tágas hátsó teret eredményez, és kellő hátsó fejteret biztosít a hátul utazók kényelmének maximalizálása érdekében. Az RZ nyitottsága és a szabadságérzet tovább fokozható panorámatető választásával.

FEJLETT IRÁNYÍTHATÓSÁG

A Lexus világában elsőként bemutatkozó One Motion Grip rendszer és a fejlett irányíthatóságot kínáló yoke kormány még szorosabbra fűzi az ember és az autó közötti kapcsolatot, miközben valódi mechanikus kapcsolat nincs is a kormány és a kerekek között – csupán elektronikus jelekkel kommunikálnak egymással. Ennek köszönhetően az információáramlás minősége és sebessége is tovább fejlődött. A One Motion Grip lenyűgöző manőverezhetőséget és teljesítményt ad a pilóta kezébe, mindemellet redukálja a kerekek és a fékek felől érkező szükségtelen vibrációkat.

TISZTA HANGULAT

A hangulatvilágítás nagy mértékben hozzájárul az élményekhez vezetés közben. Az előre beprogramozott 14 árnyalat a lenyűgöző természeti jelenségek érzetét keltik. Az opcionális, világelsőként megalkotott In-ei világítás képes árnyékolással megváltoztatni az ajtóbetétek hangulatát amikor az ajtók nyitva, vagy éppen csukva vannak – ezzel további csillogást biztosítva az utastér számára.

VALÓDI ÖSSZKERÉKHAJTÁS

A DIRECT4 – amely a Lexus kínálatában először lesz elérhető – az újonnan kifejlesztett e-Axle motorokkal együtt folyamatos, precíz irányítás alatt tartja a négy kerék hajtását. A vezetési körülmények és az útviszonyok nem befolyásolják a rendszer teljesítményét, mely a talajterhelés alapján választja ki a megfelelő beállításokat, ezzel lenyűgöző vezetési élményt biztosítva a pilóta akaratának megfelelően. Az olyan fontos információk, mint a kanyarsebesség és a kormányzási szög, segítenek optimalizálni a hajtóerő eloszlását.

SEMMIT SEM BÍZTAK A VÉLETLENRE

Az RZ a legújabb Lexus Safety System+ rendszert használja, mely azon a meggyőződésen alapul, hogy kiemelkedően fontos a világszínvonalú fejlett biztonsági technológiák gyors és magas színvonalú fejlesztése és szélesebb körben való alkalmazása. A proaktív vezetéstámogató rendszer – amely a vezetőt és az útviszonyokat figyelő funkciókra alapszik – minden helyzetben a vezetőt szolgálja és optimális irányíthatóságot és biztonságot nyújt. Az elérhető funkciók közé tartozik az ütközést megelőző biztonsági rendszer is, mely észleli, ha a vezető oldalra néz vagy esetleg elalszik a volánnál, és korán jelzést ad, ezzel megelőzve az esetleges balesetet.

DEDIKÁLT PLATFORM

Az RZ 450e a Lexus életében először használ dedikáltan BEV platformot (e-TNGA), ezzel alapvetően jobb teljesítményt és örömteli vezethetőséget biztosítva a modell számára. A platform fokozott stabilitást és menetkényelmet nyújt, méghozzá az akkumulátor padlóba helyezésével, amely alacsony súlypontot és tehetetlenségi nyomatékot tesz lehetővé.

FEJLETT TECHNOLÓGIA

A középső kijelző szerepét egy nagyméretű érintőképernyő tölti be, amelynek számos funkcióját kijelzőn belüli soft kapcsolókba integrálva kezelheti. Nagy figyelmet fordítottak a kapcsolók méretére, formájára, elrendezésére és a kijelzőn megjelenő információkra. Ez lehetővé tette, hogy az intuitív kezelhetőséget szem előtt tartva optimális formával és elhelyezéssel találkozhasson, miközben a tervezők figyelembe vették az egyes funkciók használatának gyakoriságát is.

ÚJGENERÁCIÓS DESIGN

A dizájnkoncepció a BEV modellek jellegzetes karakterét és kiváló gyorsulási képességét kívánja kifejezni. A belsőégésű erőforrás eltávolításával párhuzamosan az autó frontrészének funkcionális követelményei megváltoztak, ezzel arra késztetve a Lexus tervezőit, hogy új identitást adjanak a modellnek a „orsó formájú test” dizájnnal. A külsőt a BEV modell dinamikus teljesítménye inspirálta, ezzel egy letisztult és látványos képet alkotva. A kifinomultság és a minőségi kivitelezés érzése még a funkcionalitásra törekvő térben is létezik.

OKOSTELEFONJÁHOZ TERVEZVE

Az OTA (Over-the-Air) frissítések hozzáférést biztosítanak a legújabb szoftverekhez, melynek köszönhetően folyamatosan új funkciókkal bővülhet járműve, ezzel javítva az autó teljesítményét, és a legújabb vezetéstámogató rendszerek elérhetőségével még biztonságosabbá alakítva a modellt. Okostelefonja, lehetővé teszi az ajtók távolról történő zárását/nyitását és a motor távolról való beindítását.

EGYEDÜLÁLLÓ HANGKÉP

Az utastéren belüli hangok a vezetés élményét közvetítik azáltal, hogy párbeszédet alakítanak ki az autó és a vezető között. A mérnökök a hangfrekvenciákat a jármű sebességéhez és hangszintjéhez igazították. A csend szintén fontos szempont volt, hiszen ezzel a lehető legmagasabb szintű kényelmet érhették el az utastérben.

MAGABIZTOSSÁG MINDEN UTAZÁS SORÁN

Az RZ akkumulátormelegítő rendszere lehetővé teszi az akkumulátorok gyorsabb feltöltését, akár télen és hidegebb körülmények között is. A továbbfejlesztett akkumulátorvezérlési technológia világszínvonalú akkumulátorkapacitás-megtartást biztosít (10 év után legalább 90%), és biztosítja az ügyfelek számára, hogy hosszú ideig maradhassanak magabiztosak Lexus modelljük volánja mögött.

*Ajánlatunk 2023. november 30-ig vagy visszavonásig megkötött lízingszerződésekre érvényes, kizárólag meghatározott Lexus RZ modellekre. A finanszírozási ajánlat alapja a Toyota Pénzügyi Zrt. üzleti (fogyasztónak nem minősülő) ügyfeleknek szóló forint alapú, rögzített kamatozású nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukciója, ami teljes körű casco biztosítás megkötése és teljes futamidő alatti fenntartása esetén érvényes, Lexus Privilege Programban. Feltételek – minimum önerő: 20%, futamidő: 36-60 hónap, minimum finanszírozott összeg: 2.000.000 Ft. THM: 4,8%, Ügyleti kamat: 5,9%. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek, és az abban foglaltakat a Toyota Pénzügyi Zrt. külön tájékoztatás nélkül is visszavonhatja. A tájékoztatás nem teljeskörű, további feltételekért és részletekért keresse fel hivatalos Lexus Márkakereskedéseinket!
A bruttó 1 millió forintos gyári kiegészítő kupon esetén, a számítás alapját a gyári kiegészítőknek, a jármű rendelésekor érvénye bruttó lista árai képzik. Gyári kiegészítő csomagok esetén a csomagok bruttó listaára az alapja a kalkulációnak, nem a kiegészítő egyedi lista ára. Az összeget kizárólag egyedi gyári kiegészítőkre, gyári kiegészítő csomagokra, Lexus Boutique termékekre és gyári szereltkerekekre lehet felhasználni. Amennyiben a kiválasztott termékek összes listaára nem éri el az 1 millió forintot, a fel nem használt különbözet elvész, ha meghaladja azt, a különbözet a vásárlót terheli.

„Üljön be” az RZ-be és nézzen körül

RZ galéria

Kínálatunk