Szerviztevékenységeinket 2001 óta az ISO 9001 szabvány vonatkozó előírásai szerint végezzük, amelyet rendszeresen felülvizsgálunk, megújítunk.

 • Periodikus karbantartás
  Cégünk vállalja a TOYOTA és a LEXUS modellek mellett a más, egyéb gyártmányú személy és kistehergépkocsik periodikus karbantartását. A tervszerű karbantartásoknak óriási ráhatása van a gépjármű üzemeltetési költségeire, hiszen a váratlan meghibásodásokat, az előre nem tervezett költségeket lehet elkerülni ezzel. Továbbá az alkatrészek élettartama is meghosszabbítható egy ütemezett karbantartási rendszer alkalmazásával.
  A TOYOTA és a LEXUS 2008-tól úgynevezett elektronikus szervizfüzetet (TESBook) vezetett be, így egy adott autó teljes karbantartási története követhető, még akkor is, ha a jármű nem Magyarországról származik.
 • Általános javítás
  Az általános javítás fogalmába gyakorlatilag minden belefér, amely gépjármű javítása alkalmával felmerül, pl. motor, váltó, turbófeltöltő javítás felújítás, tengelykapcsoló javítás csere, fék és futómű javítások, stb…
 • Autó villamossági javítás
  A modern gépjárművek működő szerkezeteinek felügyeletét irányítását igen bonyolult elektromos és számítástechnikai eszközök hálózata látja el.
  Az ilyen rendszerek javításához, rendkívül magas szakismeret szükséges, melyet szervizünk szintén biztosít.
  Ezeken kívül a tulajdon megóvását biztosító berendezések beszerelését is vállaljuk, pl, riasztók, rablásgátlók, váltózárak, egyedi indítási védelmek, gps rendszerek, stb…
  Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a gépjárművek szórakoztató elektronikával való ellátása, melyben kereskedésünk ügyfeleink segítségére tud lenni. Számtalan multimediás egységet ajánlunk, mely egy egységként tudja a következő funkciókat: rádió, cd, dvd , magyar nyelvű navigáció, telefonkihangosító, tolatókamera funkció, médiakezelő, jegyzet funkció.
 • Garanciális javítás
  Cégünk hivatalos márkaszervizként vállalja a TOYOTA és LEXUS gyártmányú gépkocsit garanciális javításait. Ilyen esetben a gyártó mind a javításhoz szükséges alkatrészek valamint a munkadíjak értékét is magára vállalja, így az ügyfeleknek teljesen költségmentes a javítás. Sőt a javítás idejére csere gépkocsit is tudunk biztosítunk. A gyártói garancia meghosszabbítható.
  Bővebb információért: Klikk ide!
 • Gumi szerelés, kiegyensúlyozás, defekt javítás
  Egy gépkocsi életében számtalanszor előfordul, hogy gumiköpenyt kell cserélni, vagy javítani. Ez egy nagyon lényeges beavatkozás, mivel a gumiköpeny ez egyetlen kapocs a jármű és az úttest között. Sokan ezt a tevékenységet elbagatellizálják, ami nem helyes. A mai modern gumiabroncsok szerelése már speciális berendezéseket és szaktudást igényel, amire szervizünk fel van készülve.
 • Gumiköpeny és szerelt kerék tárolás
  Magyarországon mára az autótulajdonosok egy része rendelkezik téli és nyári gumiköpenyekkel illetve kerekekkel. Sokuknak, az éppen nem használatos gumik vagy kerekek tárolása, mozgatása, tisztítása, ellenőrzése gondot okoz. Nekik ajánljuk a tárolási szolgáltatásunkat, amikor dokumentáltan tárolásra átvesszük az éppen szezonálisan nem használt kerekeket vagy gumiköpenyeket.
  Ezen alkatrészeket nem csupán tároljuk, hanem tisztítjuk, és ellenőrizzük is.
 • Gépjármű diagnosztika
  A mai modern gépkocsik fejlett diagnosztikai rendszerekkel vannak felvértezve, ezen rendszerek alkalmazását egyrészt az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírások indokolják. Másrészt a számítástechnika és az elektronikai ipar legújabb vívmányai a gépkocsiba való adaptálása generálja. Ezen fedélzeti diagnosztika ismeretéhez legalább ilyen fejlett eszközök és szaktudás is szükséges, amit szervizünk magas fokon mível.
 • Műszaki vizsgáztatás
  Szervizünkben 1994-óta foglalkozunk, hatósági műszaki vizsgáztatással és környezetvédelmi felülvizsgálattal, ezen tevékenységünket a kezdetek óta saját apparátussal végezzük, előre bejelentkezés alapján akár ez a szolgáltatás megvárható. Ezen alkalommal ellenőrzésre és dokumentálásra kerül a gépkocsi minden olyan rendszere, alkatrésze, eleme, amely a biztonságos autóhasználat feltétele. Ezeken kívül a gépjárművet a környezetvédelmi előírásoknak is meg kell feleltetni. 2010. január 01.-től a környezetvédelmi felülvizsgálat határideje a műszaki vizsga érvényességi időhöz lett igazítva. Tehát a zöldkártya, mint külön igazolólap, ezen időponttól megszűnt.
 • Eredetiség vizsgálat
  A gépkocsik értékesítése során (kivétel új gépjármű első forgalomba helyezése) a hatályos jogszabályok értelmében eredetiség vizsgálatot kell végezni. Ezen vizsgálat alkalmával a forgalmi okmányok és a gépjármű összehasonlításra kerül.
  Tulajdon képen a gépkocsi eredetét vizsgáljuk. Feltétlen javasoljuk elvégezni egy ismeretlen múlttal rendelkező jármű vásárlását megelőzően, hiszen ilyenkor meggyőződünk arról, hogy a gépjárműnek korábban volt-e és hol sérülése, valamint nem éltek-e vissza az egyedi azonosítóikkal.
 • Állapot vizsgálat
  • Mennyi az autó reális piaci értéke?
  • Volt-e rendszeresen karbantartva?
  • Volt-e sérülve, ha igen megfelelő-e a javítás minősége?
  • Jelenleg milyen műszaki állapotnak örvend?
  • Reális-e a kilométer számláló által mutatott érték?
  • A jövőben milyen javítások várhatóak, mennyibe fog kerülni?

– Ezt a szolgáltatást, szeretném a lehető legszélesebb körben ismertté tenni, hiszen nagyon nem mindegy, hogy az általunk használt vagy birtokolt a járműnek a tulajdonságaival vagy esetleg a hibáival tisztában vagyunk-e. Természetesen a legnagyobb jelentősége akkor van, ha egy általunk ismeretlen autót szeretnénk megvásárolni, de mielőtt ezt megtesszük, vizsgáltassuk meg egy erre szakosodott szervizzel. Ilyenkor milyen kérdések merülnek fel egy leendő vásárlóban, amiben mi megpróbálunk segédkezet nyújtani:

 • Klíma javítás, feltöltés
  Ma a modern gépkocsik tekintetében a légkondicionáló berendezés nem számít kuriózumnak. Ennek ellenére sokan nem tudják helyesen használni, beállítani. Számos rendellenesség vagy kellemetlen érzet, esetleg kellemetlen szag származik a helytelen használatból vagy a nem megfelelő karbantartásból.
  Erre a rendszerre ugyan olyan figyelmet kell fordítani, mit a gépkocsi többi elemére, tehát évente legalább egyszer a zavartalan működés végett karban kell tartani. A működési zavarok elhárítására képzett szerelőgárdával és technikai felkészültséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére.
 • Hybrid javítások
  A Toyota közel 15 éve rendelkezik úgy a hybrid technológiával, hogy az az ügyfelek által kézzel fogható, megvásárolható, tehát nem csupán koncepció. Szervizünk az elsők közt csatlakozott azon szervizekhez, akik jogosultak, felkészültek a hybrid technológia karbantartására, javítására. Szerencsére ez a technika nem igényel különösebb javítást, még annyit sem, mint egy normál belsőégésű motorral szerelt autó. Ez teljesen természetes, hiszen a hybrid rendszer megbízhatóbb, a meghibásodások előfordulásának valószínűsége kisebb. A Toyota a fejlődés irányát a hybrid technológiában látja ezt fejleszti, ezt tökéletesíti. A jövőben egyre több modell érhető el ezzel a kifinomult hajtásrendszerrel.
 • Karosszéria és fényezés javítás
  A KOVÁCS AUTÓHÁZ KFT. 1999 óta foglalkozik sérült gépkocsik karosszéria és fényezés javításával. Valamint az ezekhez kapcsolódó teljes biztosítói ügyintézéssel. 2007 évtől egy új technológia került bevezetésre, amely gyökereiben változtatta meg a sérült gépkocsik javításainak eddig bevált, talán mondhatni, maradi folyamatát. A karosszéria hibáinak kijavítása
  „házon” belül történik, olyan berendezésekkel és olyan anyagokkal, melyek segítségével a sérült részeket akár eredeti, gyári állapotba is vissza tudjuk állítani.
  Ezen berendezések lehetővé teszik a roncsolás mentes vagy nagy hőbevitelek mellőzését.
  A fényezést szintén saját fényező műhelyünkben végezzük, melyet 2007-ben építettünk és indítottunk, a kor legfejlettebb technológiai hátterével felvértezve. A felhasznált anyagok tekintetében elmondható, hogy Magyarországon és Európában is piacvezető STANDOX anyagokat használjuk. Ezen belül is a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével a vízbázisú festékeket. Ez igazodik legjobban a gyári fényezéshez és ezen anyagok használatakor legjobb a színazonosság. Célunk a karosszéria és fényezés javítás alkalmával az eredeti, gyári kialakítás visszaállítása, hogy a külső szemlélő ne tudja felismerni, hogy az általunk kijavított gépkocsi, korábban sérülést szenvedett. 1999-óta megjelenő TOYOTA gépkocsikra a gyártó 12 év átrozsdásodási garanciát vállal. A szervizünkben megjavított autók ugyan ezt élvezik továbbra is.
  Itt, nem csupán a TOYOTA márkára koncentrálunk, hanem a meglévő technológiánk felhatalmaz rá, hogy más márkák javításait is elvállaljuk.
  A sérült gépkocsik, melyek esetleg mozgás képtelenek, saját autó szállító trailerünkkel tudjuk akár a helyszínről is elszállítani. Vagy sokan nem tudják, hogy a gyártói vagy a kiterjesztett garancia ideje alatt a EUROCARE szolgáltatás is biztosítja a sérült és műszaki hibás gépkocsik szervizbe juttatását.
 • Komplett biztosítási ügyintézés
  A biztosító társaságokkal karöltve azon fáradozunk, hogy egy esetleges gépkocsi sérülés esetén a tulajdonosok válláról teljes mértékben levegyük a problémák súlyát.
  Magyarországon a legnagyobb és piacvezető biztosító társaságok szerződött javító partnerei vagyunk, napi munkakapcsolatban állunk velük.
  A gépkocsi javítása a munka illetve a biztosítós kárfelvétellel kezdődik. A megfelelő nyomtatványok kitöltése után, amelyben kollégáink messzemenőkig segítenek, megtörténik a kárfelvétel. Ezt az esetek többségében a biztosító társaságok által kárfelvételi joggal felruházott, tapasztalt saját dolgozók, kollégák végzik. Egy internet alapú on-line kapcsolat segítségével pedig a biztosító társaság azonnal tudomást szerez a káreseményről és szinte azonnal elbírálja az esetet. Célunk a sérült gépkocsik javításának területén, hogy a javítási időt a lehető legnagyobb mértékben minimalizáljuk. Vegyük át ügyfeleinktől az ügyintézés nem kis terhét. Előlegezzük meg a javítási költséget, úgy hogy szervizünk átvállalja a fizetés lebonyolítását a biztosító társaságokkal.
 • Bér és csereautó szolgáltatás
  Tudjuk, hogy a meghibásodott vagy sérült gépkocsik nélkülözése, milyen óriási problémát okoz, ezért a folyamatos mobilitás fenntartáshoz a javítás idejére csereautót biztosítunk, melyet a biztosító sok esetben finanszíroznak, de ha mégsem a mérsékelt árak miatt érdemes kihasználni ezt a lehetőséget.
  A csereautó árak megtekintéséhez: Klikk ide!
 • Alkatrész és tartozék értékesítés
  A TOYOTA és ezzel összefüggésben a KOVÁCS AUTÓHÁZ KFT. alkatész és tartozék ellátása szinte az összes márka közül a legjobban üzemelő rendszerek közé tartozik.
  Politikánk, hogy az autóinkhoz tökéletesen illeszkedő eredeti termékeket biztosítsunk ügyfeleinknek, ezek mindegyike magas műszaki színvonalon gyártott és tervezett alkatrészek, melyekre akár 3 év kilométer korlátozás nélküli garanciát vállalunk.
  Árképzésünkre jellemző, hogy az eredi alkatrészek közti versenyben az átlagosnál is alacsonyabb színvonalon helyezkedik el a TOYOTA.
  Sok esetben még egy jobb minőségű utángyártott alkatrész árával is versenyképesek vagyunk. Ebben nagy segítségünkre van az ún. OPTIFIT alkatrész csoport.

Mi is jelent az OPTIFIT rendszer ?
Az a TOYOTA vagy a beszállítói által gyártott, de a magas TOYOTA igényeket mindenféleképpen kielégítő alkatrészeket vagy részegységeket jelenti. Ez sok esetben gyárilag felújított egységeket jelent (pl. indítómotor, generátor, klíma kompresszor, stb.) Ezen termékekre is ugyan azok a TOYOTA garanciális feltételek vonatkoznak.
Amióta az OPTIFIT rendszer működik pl. nem érdemes egy generátort felújítani, mert csupán a kopó alkatrészek kicserélése már annyiba kerülni, mint egy gyárilag felújított komplett egységé.
A nem eredeti alkatrészeket forgalmazó kereskedéseknek ez óriási konkurenciát jelent. Továbbá nagy segítség nyújt az idősebb autók tulajdonosainak, akik bátran látogathatnak el márkakereskedésünkbe, mert egy súlyosnak tűnő hibát is mérsékelt árakon tudunk orvosolni, és ez egy hosszútávú, biztos megoldás, ellentétben a független szervizek bizonytalan javításaitól.

Pár szó az alkatrész ellátásról.
Hazánk alkatrész ellátás tekintetében az Ausztriában lévő TOYOTA közép európai régió raktárbázishoz tartozik. Innen látnak el minket alkatrészekkel, mégpedig úgy, hogy minden nap 12:00 –ig leadott rendeléseinket, még aznap éjszaka kiszállítják így a másnapi munkakezdésre rendelkezésünkre áll a megrendelt termék. Ezen raktár kiszolgálási rátája 94% -os, ami azt jelenti, hogy 100 megrendelt tételből 94 db-ot azonnal adnak és csupán 6 db-ot kell tovább rendelni. A továbbrendelés Belgiumban lévő központi alkatrész raktárból történik. Innen látják el teljes Európát és Afrika éjszaki részét alkatrészekkel. Innen az alkatrészek 3-4 nap alatt érkeznek hozzánk.