Model overlay

Tedd különlegessé a mindennapokat

Finanszírozási ajánlat: FIX 3,9 % THM*

A valóban rendkívüli Lexus LBX-ben számtalan új funkció várja, hogy felfedezze őket. Ismerje meg az újgenerációs öntöltő hibrid hajtásláncot, az újragondolt, ugyanakkor továbbra is prémium formai megoldásokat, a biztonsági és multimédiás technológiákat és sok mást!

DINAMIKUS TELJESÍTMÉNY EGY ÚJ LEXUS PLATFORMON

Az LBX az első Lexus modell, amelyet a kompakt városi autók számára készült GA-B platform egyik változatára építettünk. Alapvetően úgy alakítottuk át az alapokat, hogy azok megfeleljenek a Lexus követelményeinek, így az alacsony súlypont, a széles nyomtáv, a rövid túlnyúlások és a rendkívül merev karosszéria előnyeit élvezi az LBX is. Ez egyben az autó élménydús karakterének alapja is, segítve a Lexus Driving Signature megvalósulását az eddigi legkisebb testben. Ez természetes kommunikációt teremt a vezető és az autó között, amely mindenkor magabiztosságot, irányítást és kényelmet biztosít.

Endoh főmérnök a következőkre hívta fel a figyelmet: „Annak érdekében, hogy érezhető legyen a Lexus modellekre jellemző „eggyé válás az autóval”, azon dolgoztunk, hogy olyan közvetlen vezethetőséget érjünk el, amely maximalizálja az autó kis méretének és könnyű tömegének előnyeit. Ugyanakkor minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettünk az alapvető jellemzők csiszolására anélkül, hogy csak az elektronikus vezérlőkre hagyatkoznánk.”

Az elektronikusan vezérelt fékrendszer része a stabilitásvezérlés. Ez automatikusan egyensúlyba hozza az első és a hátsó fékerő-eloszlást, hogy elnyomja a karosszéria dőlését és fenntartsa az egyenletes, megnyugtató teljesítményt. Segít csökkenteni a jármű dőlését kanyarodáskor, valamint kényelmesen és stabilan tartja az autót, miközben kiszűri a rezgéseket is.

A LEXUS HIBRID HAJTÁS ÚJ GENERÁCIÓJA

Az LBX-et egy új generációs Lexus öntöltő hibrid rendszer hajtja, kompakt és könnyű, 1,5 literes háromhengeres motorral. A hibrid rendszer fő alkatrészeit, köztük a sebességváltót és a teljesítményvezérlő egységet jelentősen átterveztük a hatékonyság növelése, a veszteségek csökkentése, valamint a tömeg és a méretek csökkentése érdekében. Egy új, alacsony ellenállású, nagyteljesítményű, kétpólusú nikkel-fémhidrid (NiMH) akkumulátort építettünk be, amely extra elektromos támogatást tesz lehetővé gyorsításkor, és javítja az autó tisztán elektromos képességeit.

A hajtásláncot a teljesítmény élvezetes kihasználhatóságára hangoltuk, legyen szó akár városi, akár kanyargós vidéki utakról. A közvetlen irányíthatóság és az egyenletes gyorsulásérzet is nagy hangsúlyt kapott, amelynek köszönhetően az autó jobban reagál a gázpedál használatára. A vezethetőséget a Hybrid System Control is javítja, amely összehangolja a motorhangot és a gyorsulást. A hibrid rendszer frissítéseinek köszönhetően a tisztán elektromos működés nagyobb sebességgel és hosszabb távon is élvezhető, maximalizálva az LBX hatékonyságát.

Az LBX – mint valódi SUV modell – a Lexus E-Four összkerékhajtási rendszerével is elérhető, amelynek kiválasztásával egy további villanymotor kerül a hátsó tengelyre. Gyorsításkor, kanyarodáskor és alacsony tapadású felületeken a rendszer automatikusan a hátsó kerekekre irányítja a hajtóerőt, segítve a jármű stabilitását és megőrizve a vezető önbizalmát.

Az LBX prémium státuszát a zaj- és vibrációkezelés (NVH) terén szerzett, hosszú évek alatt gyűjtött tapasztalataink alkalmazásának eredménye is megerősíti. Ezen intézkedések közé tartozik a zavaró vibrációk csökkentése érdekében a motorba beépített kiegyensúlyozó tengely.

KÜLSŐ FORMÁK: A LEXUS ÚJ IDENTITÁSA

Tervezőink célja az volt, hogy egy olyan autót alkossanak, amelynek karaktere inkább lazaságot közvetít, mint túlzott eleganciát, miközben autentikus, könnyed stílust testesít meg. Formai szempontból a legjelentősebb pont az új frontkialakítás, amely „megtöri” a márkánk elmúlt évtizedét meghatározó orsó formájú hűtőrácsot, és új korszakba vezeti a Lexust.

Az élek és keret nélküli hűtőrács egyben megadja az LBX orsó formájú karosszériájának alapjait is, hozzájárulva az autó erőteljes, dinamikus kiállásához. Aerodinamikailag is hatékony, segítve a könnyed légáramlást az autó körül. Az új fényszórókialakítás a kétfunkciós, nappali menetfényeket és irányjelzőket egyesítő egységekkel erőteljes vizuális megjelenést kölcsönöz. Ezzel az új elrendezéssel a lámpák grafikájának jellegzetes L-alakja úgy módosult, hogy a sarkos része inkább kifelé nézzen, mint befelé, így irányjelzőként funkcionálva a megfelelő irányba mutasson.

Az autó hátulja is erős kiállást sugall. A rendszámtábla le lett tolva egészen a lökhárítóig, így a hátsó ajtón lévő LEXUS felirat látványosabb lett a csomagtérajtó letisztult felületén. Hasonlóképpen, a Lexus jellegzetes L-alakú fénycsíkjának legújabb verziója is hatásosabb megjelenést kölcsönöz, miközben az irányjelzők és a tolatólámpák a háttérbe húzódnak, amikor éppen nem világítanak.

Az alacsonyra húzott motorháztető, a karosszériával egy szintben lévő övvonal, a hátsó tetőlégterelő és a precíz fényszórókialakítás javítja az aerodinamikát, valamint hozzájárul az LBX hatékonyságához, stabilitásához és közvetlenségéhez. A külső színválasztékban élénk árnyalatok és a Lexus mélyen csillogó, különleges fényezései is szerepelnek. Az LBX Emotion és Cool változatai kéttónusú fényezéssel is rendelhetők – bármelyik szín kombinálható a kontrasztos fekete tetővel.

AZ UTASTÉR FORMATERVE: EGYSZERŰSÉG ÉS ELEGANCIA, KÉZMŰVESSÉG ÉS KIEMELKEDŐ MINŐSÉG

Tervezőink a Lexusnál egyszerű és kifinomult belső kialakításra törekedtek, amely a magasabb szegmensekhez tartozó modellek hangulatát és kisugárzását nyújtja. Ez a hatás három kulcsfontosságú elemen alapul: jó átláthatóság szabad kilátással és egyszerű, letisztult műszerfallal, az utastér optikai szélesítése, valamint egy hangsúlyos, magabiztosságot adó középkonzol.

A prémium minőségről és a részletekre való odafigyelésről tanúskodik a látványukat és anyagukat tekintve is igazán vonzó betétek és kárpitozások választéka. A csúcsminőségű félanilin bőr mellett vegánbarát belső tér is elérhető, amely szintetikus bőrt és anyagokat használ az üléshuzatokhoz, a kormánykerékhez, a váltókarhoz és az ajtókárpitokhoz. Az LBX új Tsuyusami faszén díszbetéteket is kapott, amelyeket egy új rétegezési technikával hoztunk létre – a különleges betét több réteget használ, hogy rendkívül texturált megjelenést és mélységérzetet biztosítson. Az ambient belső világítás* növeli az Omotenashi hatást – az utastér különböző részeit kiemelő hangulatfény 50 színárnyalatot kínál, különböző hangulatokat idéző témák szerint rendezve. 

A vezetőtér a Lexus Tazuna koncepciónkra épül, amelyet először a közepes méretű NX SUV modellben mutattunk be. Ennek kulcseleme, hogy a fő kezelőszerveket és információforrásokat közvetlenül a vezető körül helyezi el, így működtetésükhöz vagy leolvasásukhoz csupán minimális kéz- vagy szemmozdulatok szükségesek. Ez segít abban, hogy a vezető az autó irányítására összpontosítson, és a lehető legkevésbé zavarják meg egyéb tényezők. A kormánykerék helyzetét és dőlésszögét precízen kiszámították mérnökeink, hogy mindig a vezető kezében legyen az irányítás.

A széles, tiszta kilátás megőrzése érdekében a vízszintes elrendezésű műszerfal letisztult és egyszerű kialakítást kapott. A látványos formák mindkét oldalon beleolvadnak az ajtópanelekbe, így az első ülésen ülők úgy érezhetik, hogy körbeöleli őket az utastér – a térérzet így egyszerre tágas, mégis védelmező. Az ezzel a kialakítással létrehozott folyamatos vonal segít a vezetőnek érzékelni a jármű dőlésének mértékét a kanyarokban. Az alacsonyra tervezett csípőpont hozzájárul ahhoz, hogy a vezető jobban érezze az autót, miközben elöl bőséges teret biztosít a térdeknek is. Annak érdekében, hogy a fedélzeten mindenki jól kilásson, a hátsó üléseket valamivel magasabbra helyeztük az elsőknél.

A csomagtérben akár 332 liter (FWD modellek esetén, a helyükön lévő hátsó üléstámlákkal) hely is rendelkezésre állhat, ami a behúzható kalaptartó alatt is elegendő két 75 literes koffer számára.

*Felszereltségetől függően

FEJLETT MULTIMÉDIA ÉS PRÉMIUM INFOTAINMENT

Az LBX a legújabb Lexus Link Connect rendszerrel van felszerelve, amely egy 9,8” érintőképernyőn keresztül használható.

A rendszer felhő alapú navigációt biztosít, így a forgalmi eseményekkel és torlódásokkal kapcsolatos valós idejű információkkal optimalizálja az útvonaltervezést. A kényelmet még tovább fokozza a „Szia, Lexus!” hangvezérlés, amely a vezető és az első utas hangutasításaira is reagál.

Az okostelefon-integráció az Apple CarPlay esetében vezeték nélküli vagy vezetékes kapcsolattal, az Android Auto esetében pedig csak vezetékes kapcsolattal lehetséges. Az opcionális digitális kulcs még tovább fokozza a komfortot: mind az Apple, mind az Android okostelefonokkal kompatibilis, így a tulajdonosok okostelefonjuk segítségével nyithatják és indíthatják autójukat. Ehhez pedig elég maguknál tartaniuk azt, és nem kell elővenniük a zsebükből vagy a táskájukból. A digitális kulcsot meg is lehet osztani, ha arra van szükség, hogy mások is használni tudják az autót.

A legújabb modelljeinkhez hasonlóan az LBX is egyszerű, vezeték nélküli szoftverfrissítéseket kínál multimédiás és biztonsági rendszereihez, így a tulajdonosok anélkül profitálhatnak a frissítésekből, hogy el kellene menniük egy Lexus szakszervizbe.

Exkluzív audiopartnerünkként a Mark Levinson egy opcionálisan elérhető prémium hangrendszert tervezett az autóhoz, amely 13 optimálisan elhelyezett hangszórót foglal magában. Ezek között egy mélynyomó is helyet kapott, amely a csomagtérajtóban található, elkerülve azt, hogy helyet raboljon a csomagtérből.

INTELLIGENS BIZTONSÁGI ÉS VEZETÉSTÁMOGATÓ ASSZISZTENSEK

Az LBX a Lexus Safety System+ csomag legújabb generációjának átfogó biztonsági és vezetőtámogató rendszereit is megkapta. Ez több olyan funkciót is felvonultat, amelyek észlelik a baleseti kockázatokat, figyelmeztetik a vezetőt, és szükség esetén automatikusan beavatkoznak a kormányzásba, a fékezésbe és a gázadásba, hogy elkerüljék az ütközést vagy csökkentsék annak következményeit. A legfontosabbak közé tartoznak az ütközést megelőző biztonsági rendszer kereszteződés asszisztenssel, az adaptív sebességtartó automatika, a sáv- és nyomtartó rendszer és a közlekedési tábla felismerő rendszer. A biztonságosabb vezetést és manőverezést elősegítő, valamint a vezető terheit csökkentő további funkciók közé tartozik a Lexus e-Latch elektromos ajtózárja a biztonságos kiszállást segítő rendszerrel, az éberségfigyelő rendszer, az intelligens parkolóradarok automatikus fékezéssel, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer és a holttérfigyelő rendszer.

Opcionálisan elérhető lesz egy kibővített biztonsági csomag, amely olyan funkciókat foglal magában, mint az első keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer és a panoráma monitor.

Rossz időjárási körülmények között az LS és LC zászlóshajóinknál már korábban bevetett egyedi ablaktörlőlapátoknak köszönhetően jobb kilátástá biztosít az autó a vezetőnek. Ezek lényege, hogy magából az ablaktörlő lapátból oszlatja el a mosófolyadékot a rendszer, így alaposabb és azonnali ablaktisztítást biztosít.

LBX RELAX: KIFINOMULT FELSZERELTSÉG

Vonzzák a klasszikus stílusok és az időtlen formák, amelyek képesek megtalálni az egyensúlyt a modern technológiákkal és az előremutató kezdeményezésekkel? Tapasztalja meg a személyre szóló luxust az új LBX Relax modellel!

LBX COOL: HATÁRTALAN DINAMIZMUS

Fejezze ki egyediségét és tűnjön ki a tömegből! Bemutatjuk az új LBX Cool felszereltséget, amely azoknak készült, akik nem félnek kitűnni.

LBX ELEGANT: KIFINOMULT ÍZLÉS

Értékeli a rendkívüli szépséget, és a kifinomultságot részesíti előnyben? Fedezze fel az Önhöz illő tökéletes párt az új LBX Elegant felszereltséggel melyhez csendes magabiztosság társul.

LBX EMOTION: HATÁRTALAN DINAMIZMUS

Mit szólna ahhoz, ha autója tükrözné dinamikus mindennapjait és városi életét? Bemutatjuk a vadonatúj LBX Emotion felszereltséget, amelyet a lendületes életmódot folytató vásárlók számára terveztek.

*Ajánlatunk 2024. július 1-től augusztus 31-ig vagy visszavonásig megkötött vevőszerződésekre érvényes LBX modellek esetén. A finanszírozási ajánlat alapja a Toyota Pénzügyi Zrt. forint alapú, rögzített kamatozású nyíltvégű vagy zártvégű pénzügyi lízing konstrukciója, ami teljes körű casco biztosítás megkötése és teljes futamidő alatti fenntartása esetén érvényes. Feltételek – minimum önerő: 20%, futamidő: 36 hónap, minimum finanszírozott összeg: 2.000.000 Ft. THM: 3,9%, Ügyleti kamat: 3,8%.
A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén mértéke módosulhat. A hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlattételnek, és az abban foglaltakat a Toyota Pénzügyi Zrt. külön tájékoztatás nélkül is visszavonhatja. A tájékoztatás nem teljeskörű, további feltételekért és részletekért keresse fel hivatalos Lexus Márkakereskedéseinket!

MÉRETEKÚJ LBX
Teljes hosszúság (mm)4190
Teljes szélesség (mm)1.825
Teljes magasság (mm)1545
Csomagtér mérete (liter)332
Vontatási kapacitás (kg, fékezetlen)750
Motor1,5 literes 3 hengeres benzinmotor
Rendszerteljesítmény (kW/LE)100/136
Gyorsulás (0-100 km/óra)9,2 mp
Fordulókör (méter)10,4

„Üljön be” az LBX-be és nézzen körül

LBX galéria

Kínálatunk