Új Lexus plug-in hibrid technolóiánkban ötvöztük az erőteljes Lexus öntöltő hibrid rendszer és a modern elektromos hajtás (EV) előnyeit, hogy kategóriaelső elektromos hatótávolságot, kifinomultságot és hatékonyságot biztosítsunk hibrid és elektromos üzemmódban egyaránt.

MIT IS JELENT PONTOSAN, HOGY LEXUS PLUG-IN HIBRID?

A plug-in hibrid rendszerünkben két erőforrás található: egy kiemelkedően finom működésű benzinmotor, és egy elektromotor, amelyet egy nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátor táplál. Teljesen feltöltve a Lexus plug-in hibrid rendszere akár 64 kilométeres tisztán elektromos hatótávot képes biztosítani, majd amikor az akkumulátor már merülőben van, a hajtáslánc átvált a továbbra is kiemelkedően hatékony öntölő hibrid üzemmódba.

EV ÜZEMMÓD

Az alap EV beállítást úgy alakítottuk ki, hogy kihasználja az akkumulátor teljes kapacitását, aminek köszönhetően akár 64 kilométernél is többet tehet meg teljesen elektromosan a fejlett, 18,1 kWh-s akkumulátor által táplált rendszer, mely közel teljes csendet és emissziómentes közlekedést biztosít 135 km/órás tempóig.

AUTO EV/HYBRID ÜZEMMÓD

Auto EV/Hybrid üzemmódban annak függvényében kel életre az erős, egyenletes gyorsulást biztosító benzinmotor, hogy milyen mélyre nyomja le a gázpedált.

TELJESÍTMÉNYVEZÉRLŐ EGYSÉG

Az új PCU a nagykapacitású lítium-ion akkumulátorhoz lett szabva. A hátsó ülések alatti DC/DC átalakítóhoz egy boost konvertert is hozzákapcsoltak, amely nagyobb teljesítményt és kisebb méretet tett lehetővé. Az alacsony orrkialakítás érdekében közvetlenül a váltó fölé helyezett nyolcrétegű szerkezet ad otthont a plug-in hibrid rendszer vezérléséhez szükséges áramköröknek.

KÉNYELMES TÖLTÉS

A plug-in hibrid járművek töltéséről egy kábel gondoskodik, amely összeköti az autót és az áramforrást. Habár az új Lexus Plug-in Hibrid modellek normál aljzatról is tölthetők, a gyorsabb táplálás érdekében kényelmesebb a Lexus fali töltő használata.

TÖLTÉS OTTHONI ALJZATRÓL

A Lexus Plug-in Hibrid töltése egyszerű és kényelmes otthoni aljzatról. Az autót egy kiemelkedően hatékony, 6,6 kW teljesítményű töltőrendszerrel szereltük fel.

LEXUS FALI TÖLTŐ

Mi a Lexus fali töltőt ajánljuk az optimális töltés érdekében. Kategóriájának egyik legkisebb képviselőjeként a 22 kW teljesítményű belépő fali töltő kiváló megoldást biztosít elektromos autóinak vagy a Lexus Plug-in Hibridjének – amelyet 6,6 kW teljesítménnyel tud tölteni – hatékony kültéri vagy beltéri töltésére. Amennyiben még szélesebb körű irányítást szeretne, a 22 kW teljesítményű csatlakoztatott fali töltő olyan intelligens töltési lehetőségeket kínál, amelyek a LAN, a WiFi és opcionálisan az LTE technológiákat is támogatják.

A zökkenőmentes elektromos élmény érdekében folyamatosan nyomon követheti okostelefonjáról Plug-in Hibrid modelljének töltöttségi szintjét és hatótávolságát. A Lexus Link emellett Európa-szerte képes megmutatni a töltőpontokat*, és információkkal szolgál azok elérhetőségéről*, töltési sebességéről* és árairól*, valamint a következő szolgáltatásokat kínálja:

– A töltés ütemezése és irányítása távolról.
– Hozzáférés a kiterjedt európai töltőhálózathoz.*
– A töltőpontok elérhetőségének, töltési sebességének és árazásának megjelenítése.*

*Bevezetés 2022 második felétől várható.

ÚTTÖRŐ TECHNOLÓGIA

Az új Plug-in Hibrid technológia fejlesztése terén elért 15 évnyi vezető szerep tapasztalataiból merített. Az olyan áttörések, mint a negyedik generációs Atkinson-ciklusú motorok, a hibrid váltóművek, az akkumulátorkezelő rendszerek vagy a teljesítményvezérlő egységek mércét állítanak az elektromos jövő számára.

KÖRNYEZETBARÁT

Annak érdekében, hogy csökkentsük az üvegházhatású gázok emisszióját és hogy hamarosan zéró károsanyag-kibocsátású vállalattá váljunk, teljes meggyőződéssel dolgozunk az elektromos hajtásláncok széles körű elterjesztésén. A világ első elektromosított prémium SUV modellje, az RX 400h 2005-ös bemutatása óta mindent megteszünk a környezetbarát öntöltő hibrid rendszerek fejlesztéséért és népszerűsítéséért. Az autók emissziójának minimalizálása mellett azt tervezzük, hogy 2050-re nullára redukáljuk üzemeink CO2-kibocsátását, és minimumra szorítjuk vízfelhasználásunkat.

CSÖKKENTI A KÖLTSÉGEKET

Otthoni töltéssel, vagy a kiterjedt európai töltőhálózat használatával autója benzin nélkül is képes közlekedni amíg le nem merül az akkumulátor, ezzel nullára csökkenti a károsanyag-kibocsátást és jelentős megtakarítást biztosít az üzemanyagköltségek terén.