2021-12-03 14:06

Új akkumulátoros elektromos Lexus SUV érkezik jövőre

Az Európában és és Magyarországon is 99%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus új akkumulátoros elektromos modellel bővíti kínálatát jövő évben.

A világ vezető környezetbarát luxusautógyártójaként ismert Lexus Európában egyetlen olyan autót sem kínál amely ne lenne elérhető a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával, sőt, több olyan modell szerepel a portfólióban amely hagyományos meghajtással már nem is rendelhető.
A modelljeinek legendás minőségéről, az azokban bemutatozó high tech műszaki megoldásokról és az autókat a prémium szegmensben is kiemelő kiviteli minőség mellett a kimagasló ügyfélkezelésről ismert Lexus az idei évben mutatta be első akkumulátoros elektroms autóját, az UX 300e crossovert és első plug-in hibrid elektromos autóját, a Lexus NX450 h+ prémium SUV-ot. Az autógyártó most most megosztott néhány részletfotót és egy rövid videót vadonatúj, jövőre érkező akkumulátoros elektromos luxus SUV-járól, az RZ-ről, amely az első modell lesz azok sorában amelyek a Lexus új, dedikáltan az elektromos autók számára fejlesztett padlólemezésre épülnek majd.
A modellről egyelőre sok részlet nem ismert, ám a nevében szereplő R betű vélhetően arra utal majd, hogy méretében a Lexus világszinten legnépszerűbb modelljéhez, az RX luxus SUV-hoz közelít majd.