2024-01-02 18:58

Történelmet írt hazánkban a Lexus

Magyarországi története során most először ért el négyszámjegyű értékesítést a Lexus Magyarországon! 2023-ban nem kevesebb, mint 1105 új Lexus talált gazdára az országban, amely a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacra vetítve 0,9%-os részesedést jelent.

A Toyota és a Lexus márka együtt összesen 18.404 autót értékesített hazánkban 2023-ban, ami a Magyarországon regisztrált autók 14,4%-át teszi ki, azaz tavaly minden hetedik autót a világ legnagyobb autógyártója adta el idehaza.

„A Toyota és Lexus márkák 2023-as magyarországi teljesítményét aláhúzza, hogy előbbi 14,6%-al, utóbbi pedig egészen elképesztő mértékben, mintegy 47%-al növelte értékesítéseit az előző évhez képest a gyakorlatilag stagnáló (0,5%-la mérséklődő) teljes személyautó és kishaszongépjármű piacon. Ennek köszönhetően márkáink történelmi sikert értek el Magyarországon az együttesen több, mint 18 ezer darabos értékesítéssel.” – mondta Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

„A Toyota előnye legközelebbi versenytársához képest mintegy három havi, azaz negyedéves átlagos értékesítésünknek felel meg, ami elképesztő fölényt jelent. Ebben a történelmi sikerben kiemelt szerepet játszott a Toyota és Lexus márkakereskedők felkészültsége, elkötelezettsége és magas színvonalú munkája az értékesítési és vevőszolgálati területeken egyaránt. Legalább ilyen fontos volt emellett a Toyota környezetbarát alternatívák sorát (öntöltő hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos kínáló multitechnológiás stratégiájának sikere, ügyfeleink ugyanis a jelek szerint nagyra értékelik, hogy kiválaszthatják a számukra legpraktikusabbnak bizonyuló zöld alternatívát.” – avat be a szakember. 
„Ennek jegyében ráadásul mind a Toyota, mind a Lexus egészpályás modelloffenzívát indított az elmúlt években, amelyben a 2023-as év kiemelt szerepet kapott, és egymás után érkeztek az olyan fontos új modellek, mint a modellfrissített Toyota Corolla család, a vadonatúj Toyota bZ4X, Toyota C-HR és Toyota Prius, vagy épp a vadonatúj Lexus RZ, Lexus LBX és a Lexus UX akkumulátoros elektromos kivitele. A lendület ráadásul 2024-ben is kitart, hiszen idén érkezik a modellfrissített Toyota Yaris, Toyota GR Yaris, Toyota Yaris Cross, Toyota Proace City és Toyota Proace, a vadonatúj Toyota Camry, Toyota Land Cruiser, Toyota Proace Max és a vadonatúj Lexus LM, illetve idén először lágy hibrid elektromos hajtással is rendelhető lesz a Toyota Hilux. Mindezeken felül további újdonságok is várhatóak még 2024-ben, amelyekről későbbi időpontban adunk majd tájékoztatást.” – árulja el Varga Zsombor.