2022-04-06 10:33

A vulkánok világa ihlette a legújabb Lexust

Új, minden eddiginél misztikusabb limitált szériát hoz forgalomba a napokban a Lexus Európában. Az LC kupé és kabrió ’Hokkaido’ különkiadása nem csupán nevét kapta Japán legészakibb szigetéről, de különleges hangulatában is.

Legyen szó egyedülálló történelmi hagyatékáról, magas hegyeiről, virágzó síparadicsomairól, a különösen ízletes halfogásokat garantáló, jeges tengervizekről vagy aktív tűzhányóiról, Hokkaido az eleve szímpompás, egzotikus Japánon belül is egyedi kincsnek számít. A termálforrások gazdagsága, a grandiózus táj különösen télen utolérhetetlen látványa és a sziget pezsgő kulturális élete a hagyományos idegenforgalmon kívül spirituálisan is jelentőssé emeli az ország második legnagyobb szigetét.

Az autórajongók számára is fontos Hokkaido: itt található ugyanis a Lexus legendás tesztpályája, a Shibetsu, ahol a márka Takumi mesterpilótái többek között a Lexus LFA szupersportkocsit és a Lexus LC gran turismo zászlóshajót is tökéletesítették.

Ez utóbbiból készített most egy speciális különkiadást a Lexus. A mindössze 40 példányban készülő Lexus LC Hokkaido Edition a sziget semmihez sem fogható hangulatát, a múlt és a jövő, a természet és a technológia ötvözetét ragadja meg.

A kupé és kabrió kivitelben egyaránt elérhető modellt bordó/fekete belső színvilága teszi misztikussá, fennköltté és céltudatossá. A téli napfelkeltéket és a vulkánok világát egyaránt idéző tónusok aszimmetrikusan oszlanak meg a belső térben. A vezető környezetét a dinamizmust, határozottságot és erőt sugárzó bordó uralja, míg az utas semleges, pihentető fekete környezetben adhatja át magát a suhanás élményének. Hokkaido nem utolsósorban lélegzetelállító hegyi útjairól is ismert: ideális párosítás az idei évre még tökéletesebbre hangolt futóművel és nagyteljesítményű hajtásláncokkal szerelt Lexus LC-hez.

Az autó piros, ezüst, fehér vagy sötétszürke fényezéssel választható, a kabrió vászonteteje a beltér hangulatához igazodva piros vagy fekete színben rendelhető. A hűtőmaszk és a díszítőelemek fekete kivitele biztosítja, hogy egyetlen kirívó részlet se borítsa fel a tökéletes egyensúlyt, amely visszafogottságában is rendkívüli erőt sugároz. Nem is alaptalanul, hiszen a kupéként választható, 3,5 literes V6-os turbómotor köré épülő, rendkívül takarékos és kifinomult LC 500h hibrid éppúgy ellenállhatatlan erőt és arisztokratikus kifinomultságot közvetít, mint a 477 lóerős 5.0 V8-as szívómotorral szerelt, lehengerlően sportos LC 500, amely kupé és kabrió kivitelben egyaránt elérhető.

Az Európa-szerte áprilistól rendelhető Lexus LC Hokkaido Edition nem az első különleges kiadás, amit az utóbbi hónapokban ügyfelei rendelkezésére bocsátott a Lexus. A Lexus LC Inspiration Series különleges színeivel és anyagválasztékával teremtett meditatív vezetői környezetet, a Lexus LC Black Edition pedig nevéhez méltóan éjfeketébe burkolta a modell kifinomult tartalmait.