2022-10-05 15:35

A Lexus visszatér Wakandába

A világ legfejlettebb társadalmának vezetői a világ legfejlettebb prémiumautóival közlekednek: folytatódik a Fekete Párduc franchise és a Lexus sikeres kapcsolata.

.

Alig több mint egy hónap múlva második fejezetéhez ér a titokzatos technológiai szuperhatalom, a kíváncsi tekintetek elől rejtőző Wakanda sagája. Habár a folytatásnál nem lehet mindenki ott – a T’Challa királyt alakító Chadwick Boseman váratlan, tragikus halála olyannyira megrázta az alkotógárdát, hogy hosszú ideig az egész projekt veszélyben forgott –, az uralkodói udvar hivatalos járműbeszállítója, a Lexus nem csak visszatér, de vadonatúj szintre lépve veszi ki a részét az eseményekből.

Az eposz második része egy vadonatúj kor beköszöntéről szól. Nem is lehetett volna ennél találóbb a történetvezetés, hiszen miközben javában zajlott a forgatás, a Lexus maga is új korszakba lépett. A márka tavaly év végén ismertette ambiciózus villamosítási terveit, amelyek nyomán nem csak eleganciájában, de jövőbe mutató technológiai stratégiáját tekintve is a lehető legméltóbb társa Wakanda vezetőinek.

A forgatókönyvet persze nem írhatták újra, hogy a Lexus élő jövőjének helyet adjanak a filmben – bár a Lexus LC 500 Convertible és a Lexus GX méltó módon képviselik a márkát a filmvásznon –, a produkcióhoz kapcsolódó reklámfilmben azonban már a márkatörténet harmadik fejezetének hőse: a tisztán elektromos RZ 450e vállalt főszerepet. Emlékezetes, hogy a Lexus 1989-es színre lépésekor a hagyományos autótechnológiát fejlesztette tökélyre, 2005-ben megteremtette a hibrid luxusautó fogalmát, 2022-ben pedig az akkumulátoros prémiumjárművek szegmensében emeli magasra a lécet.

A szpotban a királyi udvar testőrségének vezetője, Okoye tábornok hivatali autójaként jelenik meg az RZ. Tökéletes a társítás, hiszen számtalan párhuzam vonható az akkumulátoros elektromos crossover és az erőt finomsággal, az ösztönöket borotvaéles logikával, a tradíciókat a legmodernebb technológiákkal társító gárda: a Dora Milaje között. A másfél perces filmben több arcát is megvillantja az autó és utasa egyaránt. A tábornok egyszerre elegáns és harcias, higgadt és szenvedélyes, tudós és katona, hazafi és világpolgár – autója pedig késlekedés nélkül alkalmazkodik hozzá. Kényelmes és visszafogott, de ha kell, kezes és dinamikus: olyan jármű, amely a legélesebb helyzetben is tudása legjavát adja.

Fekete Párduc 2. (Black Panther: Wakanda Forever) november 10-től látható a magyar filmszínházakban. Ez lesz a harmadik film, amelyben együttműködik a Marvel Univerzum és a Lexus: a Fekete Párduc 2018-as első epizódja után tavaly ilyenkor az Örökkévalók (Eternals) című hiperhős-filmben tűntek fel a japán prémiumautó-gyártó típusai.

https://youtu.be/U1IQ_y6YdQQ