Model overlay

nagy teljesítményű sportkupé készletről!

Tapasztalja meg milyen érzés egy limitált darabszámban gyártott sportautó tulajdonosának lenni! Az RC F Ultimate Edition számos olyan tulajdonsággal bír, melyek más felszereltségekben nem találhatók meg. Ilyen a speciális, Takumi mesterek által még tovább fejlesztett motor, melynek járása minden eddiginél simább. Illetve az általuk finomhangolt futómű, hogy a vezetési élmény túlszárnyalja elvárásait.

A kihegyezett és lenyűgöző RC F külső megjelenését a Lexus RC F GT3 versenygép ihlette, és az autó különlegesen merev karosszériáját és versenyhangolású futóművét a Fuji Speedway pálya közelében fekvő műszaki központunkban fejlesztettük ki. A boltozatos gépháztető alatt az eddigi legerősebb V8-as motorunk dübörög, amelynek egyetlen célja a mindent elsöprő erő. Élvezze a fokozatváltások közti gázfröccsök izgalmas mordulásait, nagy sebességnél pedig aknázza ki a nyomatékvektor szabályozású differenciálmű képességeit! Az RC F egy vérbeli versenykupé; ne kímélje!

Kifinomult stílus

Az RC F minden egyes részletmegoldása azt szolgálja, hogy az autó bármilyen út- és időjárási viszonyok közt tökéletes teljesítményt nyújtson.

A nappali menetvilágítással egybeépített LED fényszórók, a karosszéria színére fényezett hátsó diffúzor és az új hátsó lámpatestek letisztult, harmonikus megjelenéssel ruházzák fel az RC F modellt. Az első légterelő olyan áramlást kelt a lökhárító körül, ami elvezeti a levegőt a kerékjáratoktól, így a kormányzás még precízebb és gyorsabb. A fékeket hűtő külön légbeömlők és az oldalsó radiátor az autóversenyzés világából ismerős megoldások.

Takumi kézműves kidolgozás

A Lexus mérnökei a V8-as blokk még kifinomultabb belső polírozásához kétkarú robotokat építettek, és megtanították nekik, hogyan utánozhatják egy Takumi mester tökéletes mozdulatait. Az alumínium blokknak azokhoz a részeihez, amit a robotok nem érnek el, kifejlesztettek egy csiszolókrémet, ami ultra-finom alumíniumszemcsékkel polírozza simára a belső felületeket.

Lenyűgöző teljesítmény

A vérbeli izomautónak tervezett RC F gépházában a Lexus eddigi legerősebb V8-asa dübörög; a Nürburgring 24 órás futamon és a coloradói Pikes Peak hegyi versenyen tesztelt 5,0 literes szívómotor lehengerlő energiája igencsak magasra teszi a mércét.

A kupé tömegét sikerült úgy csökkenteni, hogy közben nem csorbult a masszivitás és a kifinomultság érzete. Az RC F alapfelszereltségének része az elektronikus rajtautomatika is, amivel az autó 4,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. A speciális tervezésű Michelin Pilot Sport 4S gumiabroncsok mérséklik az alulkormányzottságot, javítják az oldalirányú tapadást, és extrém használat közben is kisebb mértékben kopnak. Az alumínium felfogatási pontok, az üreges féltengelyek, az új szívócsonk és a kisebb klímakompresszor alkalmazása is a tömegcsökkentést szolgálja.

Képzeletgazdag technológia

Az LFA különleges központi kijelzőjének továbbfejlesztéséből született meg az RC F műszeregysége: a nagyméretű fordulatszámmérő mellett megjelennek a digitálisan és analóg úton is leolvasható sebességadatok, valamint a differenciálmű nyomaték-átirányításának jelzése is. Emellett a műszer jelzi a gyorsulást mérő G-Force műszer adatait, az olaj és víz hőfokát, az üzemanyag-fogyasztást, sőt még a stopperóra időeredményét is.

Biztonság

Megnyugtató a tudat, hogy Ön minden idők egyik legbiztonságosabb autóját vezeti. Az RC F mindegyik modellváltozatában a felszereltség része a világszínvonalú technológiákból összeállított legújabb Lexus Safety System + csomag, amit a három leggyakoribb baleseti helyzet (a ráfutásos ütközések, a sávból kisodródás és a gyalogosgázolás) elkerülésére terveztünk.

Amikor sávváltásba kezd, az RC F holttérfigyelő rendszere azonnal ellenőrzi a környezetet. Ha az elöl haladók váratlanul fékeznek, a dinamikus radarvezérlésű sebességtartó automatika önműködően lassít. Az RC-F-ben útjelzőtábla-felismerés is működik, ami összegzi a közlekedési táblák információit. Éjszaka az automatikus távfény-vezérlés érzékeli a szembejövő autókat. Kanyarodás közben vagy az autópályán autózva különösen hasznosnak találja majd a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert. Az ütközést megelőző biztonsági rendszer milliméteres hullámhosszú radarja és kamerája még időben észreveszi autó előtt hirtelen felbukkanó gyalogosokat, és figyelmezteti Önt a gázolás veszélyére.

Letöltések és alkalmazások

rc f galéria

Kínálatunk

A kínálat jelenleg nem elérhető.